Tisztelt Látogató!

A honlapon szereplő művek, könyvek, képek kéziratok szerzői jogtulajdonosai Görömbei András örökösei. A honlapon közzétett írásos műveinek újrapublikálásához nem járulnak hozzá az örökösök. Hivatkozásuk az online változat linkelésével ajánlott.

Kérjük Önt, vegye nyomatékosan figyelembe, hogy a Görömbei András hálózati életmű bemutatása kizárólag archiválási, tudományos és kulturális céllal készül, anyagi hasznot nem jelent a közzététel senkinek - sem támogatás, sem munkadíjak, sem bevétel vagy ellentételezés formájában, a dokumentumok és más anyagok kereskedelmi célú hasznosítása semmilyen formában nem áll szándékunkban, a honlap fenntartói semmilyen anyagi hasznot a művek felhasználásával nem kívánnak elérni. Célunk kizárólagosan az, hogy a bemutatott dokumentumokkal, írásokkal, filmekkel, képekkel, beszélgetésekkel és interjúkkal a korszak irodalmi- és közéletét bemutassuk, Görömbei András életművének emléket állítsunk, s az iránta tudományos és művészeti céllal érdeklődők számára lehetőséget biztosítsunk az életmű lehető legteljesebb megismerésére, munkásságát megőrizzük az internetes utókor számára.

A honlapon igyekeztünk következetesen feltüntetni a szerzői jogtulajdonosokat, a forrásokat.

Kinyilvánítjuk, hogy a dokumentumok és más képi- és hanganyagok újrapublikálásához nem járulunk hozzá, azok idézése esetén az ott megjelölendő források feltüntetéséhez ragaszkodunk, honlapon megjelenő tartalom, így a cikkek, videók, a honlap grafikája vagy bármely más szerzői mű szerzői jogi oltalom alatt áll.

Felhívjuk a kedves figyelmét arra, hogy a képeket, filmeket, filmrészleteket, beszélgetéseket és interjúkat, a feltöltött digitalizált dokumentumokat külön engedély nélkül még kizárólag magáncélra sem lehet letölteni és esetlegesen archiválni. A képeken, filmeken, beszélgetésekben szereplő személyek jóváhagyása nélkül semmilyen formában és célra nem lehet a képeket, filmeket, filmrészleteket, beszélgetéseket és interjúkat újrapublikálni, felhasználni. Erre tekintettel nem kívánatos a művek fentiektől eltérő bármely technikai módszerrel bármely típusú adathordozóra történő többszörözése, átdolgozása, terjesztése, nyilvánossághoz közvetítése vagy más módon történő felhasználása a mű jogosultjának írásbeli engedélye nélkül. Ez a tilalom nem érinti az 1999. évi LXXVI. szerzői jogról szóló törvényben szabályozott szabad felhasználási eseteket, amelyekre azonban kizárólag a törvényben meghatározott felhasználói kör részére, illetve a törvényben meghatározott célból és mértékben van lehetőség.


Görömbei Andrásné Kata

Görömbei Sára Borbála